Siis mitä on doodlailu?

 

Doodlailu (engl. doodling, piirustelu) on piirtelyä, joka rentouttaa, auttaa keskittymään ja antaa käsillesi mukavaa tekemistä. Doodlailu voi olla sitä, kun piirtelet ja värittelet muistiinpanojasi tai puhelimessa jutellessasi annat kynän touhuta melkein omiaan.

Doodlailu voi olla ihan puolihuomaamatonta ja sitä, että et varsinaisesti pyri piirtämään mitään tiettyä kuvaa. Voi doodlailua tehdä niinkin, että haluat piirtää jonkin tietyn kuvion tai kuvan, joka ei ole ihan realistinen – luonnosmaisesti, hahmotellen tai yksinkertaistaen.

Voit tehdä doodlauskuvia melkein millä kynällä tahansa, mille alustalle vaan. Itse piirtelen usein sanomalehden marginaaleihin tai muistiinpanojeni rivien väleihin tai reunuksiksi. Käytän lyijy- tai kuulakärkikynää silloin, kun doodlailuni on spontaania.

Jos haluan keskittyä piirtelyyn, kaivan esiin parempaa paperia ja vedenkestävät tussit, jotta voin halutessani myös värittää tekosiani: vesiväreillä tai tusseilla tai puuväreillä.

Tulossa on taas doodlailukursseja etäohjauksena, jotta voit osallistua kurssille paikkakunnasta riippumatta!

 

 

Värikästä kalligrafista doodlailua

Vantaan aikuisopisto
ma-ti-ke 13.-15.5.2024 klo 18-20.30 Peltolan koululla, hinta 25,00 €
ilmoittautuminen alkaa 21.11.2023 klo 13, https://ilmonet.fi/course/V240864

Kolmen illan väri-ilottelu keväisen kalligrafian ja doodlailun parissa.
Teemme erilaisia taustoja vesiväreillä ja musteilla, kirjoitamme, piirrämme ja doodlailemme kirjaimia.
Kalligrafisten tyylien tunteminen on toivottavaa, omat välineet myös.

Vesivärit, kalligrafiamusteet ja -kynät, tussit ja hyvää paperia mukaan.

Rentoudu doodlailemalla -nettikurssit

Lauantai 16.11.2024 klo 9.30–15.15  Nurmijärven opisto – ilm. 10.6. klo 9 alkaen https://opistopalvelut.fi/nurmijarvi/index.php (hakusana Tessi)
Lauantai 5.10.2024 klo 9.30–15.15  Vantaan aikuisopisto – ilm. 13.5. klo 13.00 alkaen https://ilmonet.fi/course/V241991

Doodlailu eli piirustelu voi olla oheispuuhaa puhelimessa puhuessa tai äänikirjaa kuunnellessa. Se voi olla myös keino rentoutua, keskittyä ja irtautua kiireestä. Kokeilemme monenlaisia doodlailun elementtejä, rentoudumme ja nautimme tekemisestä ja annamme luovuuden mopon karata käsistä!

Tarvitsemasi välineet: lyijykynä, kumi, ohuita mustia tusseja (myös vedenkestäviä) ja paperia, ruutuvihkokin käy. Voit käyttää myös geelikyniä, puuvärejä, vesivärejä (vesiväripaperi, sivellin, vesikippo).

Kurssit toteutetaan verkkokurssina Teamsilla.

Tessin doodlailukuvia