Siis mitä on doodlailu?

 

Doodlailu (engl. doodling, piirustelu) on piirtelyä, joka rentouttaa, auttaa keskittymään ja antaa käsillesi mukavaa tekemistä. Doodlailu voi olla sitä, kun piirtelet ja värittelet muistiinpanojasi tai puhelimessa jutellessasi annat kynän touhuta melkein omiaan.

Doodlailu voi olla ihan puolihuomaamatonta ja sitä, että et varsinaisesti pyri piirtämään mitään tiettyä kuvaa. Voi doodlailua tehdä niinkin, että haluat piirtää jonkin tietyn kuvion tai kuvan, joka ei ole ihan realistinen – luonnosmaisesti, hahmotellen tai yksinkertaistaen.

Voit tehdä doodlauskuvia melkein millä kynällä tahansa, mille alustalle vaan. Itse piirtelen usein sanomalehden marginaaleihin tai muistiinpanojeni rivien väleihin tai reunuksiksi. Käytän lyijy- tai kuulakärkikynää silloin, kun doodlailuni on spontaania.

Jos haluan keskittyä piirtelyyn, kaivan esiin parempaa paperia ja vedenkestävät tussit, jotta voin halutessani myös värittää tekosiani: vesiväreillä tai tusseilla tai puuväreillä.

Tulossa on taas doodlailukursseja etäohjauksena, jotta voit osallistua kurssille paikkakunnasta riippumatta!

 

Rentoudu doodlailemalla -nettikurssit

Lauantai 30.9.23 klo 9.30–15.15  Nurmijärven opisto – ilm. 12.6. klo 9 alkaen https://opistopalvelut.fi/nurmijarvi/index.php (hakusana Tessi)
Lauantai 18.11.23 klo 9.30–15.15  Vantaan aikuisopisto – ilm. 10.5. klo 13:00 alkaen https://ilmonet.fi/course/V232026

Doodlailu eli piirustelu voi olla oheispuuhaa puhelimessa puhuessa tai äänikirjaa kuunnellessa. Se voi olla myös keino rentoutua, keskittyä ja irtautua kiireestä. Kokeilemme monenlaisia doodlailun elementtejä, rentoudumme ja nautimme tekemisestä ja annamme luovuuden mopon karata käsistä!

Tarvitsemasi välineet: lyijykynä, kumi, ohuita mustia tusseja (myös vedenkestäviä) ja paperia, ruutuvihkokin käy. Voit käyttää myös geelikyniä, puuvärejä, vesivärejä (vesiväripaperi, sivellin, vesikippo).

Kurssit toteutetaan verkkokurssina Teamsilla.

Tessin doodlailukuvia